Belgisch Kampioenschap NVBK 2023

Verslag Kampioenschap Nvbk

Op een regenachtige dag in Houten vond het Belgisch Kampioenschap plaats bij Hondenschool Smartdogs. Ondanks het sombere weer lieten de deelnemers en hun trouwe viervoeters zien dat ze in staat waren om zelfs de donkerste dagen op te fleuren met hun liefde voor de hondensport.

In totaal namen zeven honden van Onze Gezel deel aan dit speciale evenement. Het kampioenschap omvatte verschillende niveau’s van beloftes, beginners en gevorderden tot ere klasse. Er waren 51 deelnemende honden in totaal.

Voormiddag, Beloftes: In de voormiddag gaven twee veelbelovende combinaties, Thierry met zijn hond Valère en JP met Gust, een prachtige vertoning ondanks het vroege uur waarop ze al aanwezig moesten zijn. Ze lieten zien dat Onze Gezel zeker nog een mooie toekomst heeft in de hondensport.

Namiddag, Beginners: De namiddag bracht de categorie “beginners” naar voren, met drie deelnemers. Joachim en zijn hond Xina, Jano met Elmo en Martine met Simba. Jano en Martine leverden sterke prestaties ondanks de “druppelende” regen.

Jano eindigde als derde in de categorie “beginners,” een prestatie om trots op te zijn. Martine speelde haar “beste wedstrijd van het seizoen,” zelfs in de regen. Joachim speelde iets minder door een sanitaire stop van de hond op het terrein.

Namiddag, Gevorderden: Twee ervaren combinaties, Joachim met Snow en Hedwig met Usha. Ze toonden dat onze honden op alle vlak meekonden met het niveau. Enkel de wandeling met de kruiwagen was voor beiden (ondanks ze dit wel al eens in hun vrije tijd gebruiken) moeilijker dan verwacht. Toch haalden ze een zevende en achtste plaats wat niet slecht is voor het eerste jaar.

Hoewel de dag regenachtig was, lieten de deelnemers zien dat ze vastberaden waren om hun “liefde voor hondenen gehoorzaamheid” te vieren en te delen. Ondanks de “natte omstandigheden” was het Belgisch Kampioenschap bij Hondenschool Smartdogs in Houten een speciale gebeurtenis die de sterke band tussen honden en hun baasjes benadrukte.

Laat een reactie achter